Vad är PWA - Headless?

Vad är PWA - Headless?

Det finns ju många företag som har lösningar till Magento, varför är vår lösning bäst för dig?

Vi har erfarenhet av att ha jobbat på Magento, varit på kundsidan som beställare och jobbat på byrå. Vi vet hur dyrt och lång tid saker kan ta. Vårt sätt är att arbeta innebär att vi använder oss av beprövade metoder som vi kan bäst. Säger vi att det kommer att fungera så kommer det att fungera.

Lösningen som vi har tagit åstadkommer det som den är avsedd för med minimal kod. En snabb, snygg och säker sida som både du som kund behöver, men som vi som leverantör gillar att arbeta med.

Ps. för att undvika "spagetti-kod" så lägger vi mycket intern tid på att säkerställa att vi gör rätt varje gång. Det där med att göra rätt tredje gången gillt är inte vår grej.

Vem är inte trött på coola modeord?

Det blir enklare om man skriver ut PWA - Progressive Web Apps. Dvs så är det en app lever på webben istället för installerat på din telefon (traditionellt via iOS App Store eller Google Play). En PWA kan ha alla funktioner som en traditionell app har.

Headless betyder att det som kunden ser, 'hemsidan', är helt frånkopplad från själva e-handelsplattformen. Den ena drar inte ner ned andra utan de opererar samtidigt men med fokus på olika saker. Vi vet alla hur det blir när man försöker göra för mycket samtidigt.

Information från Google om PWA

Vad tusan är det där React som alla prata om då?

Det finns faktiskt lite olika tekniker, eller ramverk, som går att använda; React.js, Vue,js etc.

Störst är React.js som är en teknologi framtagen av Facebook för att lösa utmaningarna med att ha många användare samtidigt på en webbplats. Det är ett ramverk som är en rejäl lättviktare men som golvar tungviktarna. Man ville helt enkelt kunna göra lätta och snabba sidor samtidigt som behovet för funktionalitet ökade. Utöver detta så finns det tillägg som ökar SEO såsom Next.js, Nuxt.js.

ZCO använder Next.js som bas för våra sidor. Kraften från React men anpassat för att Google ska bli nöjd 🚀

Mer information on Next.js

Vad är det som är så bra med detta då?

  • Dina kunder kan använda er sida med utökade funktioner utan att behöva installera något.
  • Dina system kan göra det som de är bäst på; Backend sköter produkter, lager, priser och ordrar medan din frontend tar hand om besökare på bästa vis. De pratar bara med varandra när det behövs. Det blir snabba sidor. Pga snabbhet så kommer din SEO att förbättras
  • Du framtidssäkrar din investering. Blir din nuvarande e-handelsplattform åldrad så byter du ut den men behåller frontend och vice versa.
  • Det går snabbt att utveckla i React jämfört med äldre ramverk.
  • Serverkostnader går ner rejält eftersom en modern frontend är optimerad.

Glosor

  • Progressive Web Apps (PWA): Webben beter sig som en traditionell app
  • Headless = Backend och Frontend är frånskilda
  • Server Side Rendering (SSR): Sidan sparas på webservern vilket gör att Google kan crawla din sida snabbt
  • Static Page Generation (SPG): För att bygga upp en sida så krävs mycket kod. Dock vill man att webbläsaren ska se den färdiga sidan. Kort sagt så skapar vi en sida med ren HTML som är snabb att läsa.