En ny snabb headless B2B till KS Projekt

En ny snabb headless B2B till KS Projekt

En B2B-handel som används av Preem, Apoteksgruppen, COS Stories etc.

Bakgrund

KS Projekt är ett av de ledande butiksinredningsföretagen i Sverige med huvudkontor och logistikcentrum i Halmstad, säljkontor i Stockholm, Bonn, Tyskland och med samarbetspartners i Norge, Finland, England, Beneluxländerna, Franrike och USA.

KS Projekt hade byggt upp en webplattform kring Magento Commerce. När det var dags att förnya licensen inleddes en genomsyning både av funktionalitet och kostnadsnivå. KS Projekts slutsats blev att de behövde ett nytt alternativ, både rent prestanda och budgetmässigt.

Projektet

När ZCO fick förfrågan om att hitta en lösning så kände vi spontant att det borde gå att hitta en bra lösning för B2B på Magento Open Source. Många B2B lösningar vi har sett har fungerat mindre bra eller varit extremt kostsamma att bygga. Vi på ZCO kände dock att vi hade kunskapen och erfarenheten att ta oss an utmaningen.

Efter att ha börjat undersöka förutsättningarna kom vi ganska snabbt fram till att vi kunde använda vår egenutvecklade Frontend för att tolka information i Magento och därmed erbjuda differentierade lösningar för varumärke, sortiment och pris beroende på vem som loggar in.

Projektet fick en väldigt snäv tidsplan för att möjliggöra leverans innan den dåvarande licensen gick ut. Lanseringen vart lyckad två veckor före deadline efter tre månaders intensivt arbete. Utvecklingskostnaden landade på ca 30% av kostnaden för en 3 årslicens, vilket gav KS Projekt en ROI (Return of Investement) på endast ett år. ZCO tackar för förtroendet att få vara med att leverera detta intressanta projekt med framtidens teknik (Headless, PWA) i fokus.

“ZCO lyckades bygga om, bygga rätt och samt leverera ett komplex projekt på bara 3 månader. Projektet flöt på med exakta uppdateringar och inom budget.”

Henrik Janzén
Digitalization and Marketing Manager

Hör av dig

Vill du ha en fungerande headless e-handel? Vi ger ett kostnadsförslag inom en dag.