Ny brand-site för Norcospectra Group

Bakgrund

Norcospectra Group är ett av de ledande butiksinrednings företagen i Norden och Central- och Östeuropa. De säljer, tillverkar och levererar kund-unika interiörkoncept. De verkar genom tre helägda dotterbolag, i Sverige, Norge och Polen, och har två produktionsanläggningar i Polen på cirka 40 000 kvm med både metall och träproduktion.

Norcospectra Group äger Norcospectra samt KS Projekt. Norcospectra Group sysselsätter ca. 350 personer och omsätter cirka 750 miljoner SEK.

Projektet

Tidigare utmaningar hade varit att kunna publicera samma content men på 4 olika språk. Antal sidor och att hålla reda på dem med Magento Pagebuilder visade sig vara väldigt tidskrävande.

ZCO fick i uppdrag att implementera ett modernt CMS-verktyg som kan hantera många språk och samtidigt bibehålla sidans struktur. Målet var att Norcospectra och KS Projekt ska kunna publicera nyheter snabbt, översiktligt och säkerställa att SEO får fokus.

Strax efter lansering kunde vi se att viktiga sökord rankar 3-4 positioner bättre, antal fel i Search Console har gått ner till 0 mot tidigare 20%.

Vi valde att använda Next.js tillsammans med GraphCMS. Sidorna blir snabba och enkla att underhålla/berika.

+120% snabbare sidor

-15% driftkostnad

+23% bättre SEO

Hör av dig

Vill du ha en fungerande headless e-handel? Vi ger ett kostnadsförslag inom en dag.